Nowy Olej z pestek truskawek Zobacz większe

Olej z pestek truskawek

065

Nowy produkt

  • skóra wrażliwa, delikatna
  • skóra sucha, zwiotczała
  • delikatna okolica oczu
  • cera odwodniona, dojrzała
  • skóra zanieczyszczona

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

46,00 zł brutto

Cechy produktu

Pojemność50 ml

Więcej informacji

Olej z pestek truskawek, zachwyca bogatym składem kwasów tłuszczowych, tokoferoli i fitosteroli. NNKT stanowią ważny element składowy cementu międzykomórkowego i w tym oleju jest całe ich bogactwo. Kwas linolowy jako jeden z ważniejszych kwasów w tym oleju posiada zdolność pochłaniania promieniowania UV a to istotny czynnik ochrony skóry. To lekki olej o przyjemnej konsystencji i aromatycznym, wyrazistym zapachu koloru zielono - żółtego. Wchłania się szybko i nie pozostawia tłustej warstwy.

Właściwości oleju z pestek truskawek:

  • silnie antyoksydacyjny
  • reguluje wydzielanie sebum
  • intensywne nawilżenie skóry i odbudowa cementu międzykomórkowego
  • ochrona przed czynnikami zewnętrznymi
  • nadaje skórze wyjątkowo aksamitną jakość
  • przeciwtrądzikowy
  • spowalnia procesy degradacji komórkowej
  • zapobiega powstawaniu zaskórników
  • wzmacnia płytkę paznokcia
  • włosom nadaje elastyczność i połysk

Olej z pestek truskawek, dzięki swojej lekkiej konsystencji a jednocześnie niezwykłemu składowi ma wielostronne zastosowanie, zarówno w pielęgnacji skóry jak i włosów czy paznokci. Może być stosowany samodzielnie jak również w połączeniu z innymi olejami.

Przed nałożeniem na twarz, polecamy spryskać skórę hydrolatem odpowiednio dobranym do typu skóry a następnie kilka kropli (nie więcej, aby olej szybko się wchłonął) wklepać delikatnie okolice oczu a następnie rozprowadzić po twarzy, szyi i dekolcie.

Jako wzmocnienie włosów, najlepiej nałożyć olej z pestek truskawek na skórę głowy a następnie wmasować energicznymi ruchami. Pozostawić na co najmniej godzinę a następnie rozczesać włosy, aby olej dodatkowo nabłyszczył je na całej długości i dokładnie umyć czarnym mydłem afrykańskim (lub swoim szamponem).

INCI: FRAGARIA ANANASSA (STRAWBERRY) SEED OIL

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na produkt

  • Opinie
  • Na razie nie dodano żadnej opinii.

    Napisz opinię

    Olej z pestek truskawek

    Olej z pestek truskawek

    • skóra wrażliwa, delikatna
    • skóra sucha, zwiotczała
    • delikatna okolica oczu
    • cera odwodniona, dojrzała
    • skóra zanieczyszczona

    Inne produkty w tej samej kategorii:

    Śledź nas na Facebooku