Olej z opuncji figowej - roślinny botoks!

Nowy produkt

  • zmarszczki
  • skóra odwodniona
  • skóra wymagająca regeneracji, sucha
  • cera dojrzała
  • skóra o obniżonej elastyczności
  • wszystkie typy skóry

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

62,00 zł brutto

Więcej informacji

Olej z pestek opuncji figowej tłoczony na zimno, zupełnie czysty (nie łączony z innymi olejami) i nierafinowany, to prawdziwa rewolucja w naturalnej pielęgnacji. Przebojem wdarł się na rynek europejski zdobywając grono wiernych klientów, których liczba szybko rośnie. To prawdziwy predator w walce z oznakami starzenia skóry i "prostowaniu" zmarszczek co nie umknęło uwadze wszystkim, którzy śledzą trendy w dziedzinie naturalnej i skutecznej pielęgnacji skóry. Nie bez powodu okrzyknięta NATURALNYM BOTOKSEM !

WŁAŚCIWOŚCI OLEJU Z PESTEK OPUNCJI FIGOWEJ

  • skuteczna walka ze zmarszczkami
  • opóźnianie procesów starzenia skóry
  • regeneracja każdego typu skóry
  • odżywienie i ujędrnienie
  • spłyca i usuwa blizny
  • wzmacnia barierę ochronną i system odpornościowy skóry
  • zawiera NNKT
  • przeciwzapalna, łagodząca podrażnienia
  • poprawia spójność skóry
  • naturalny antyoksydant
  • skuteczny kondycjoner dla skóry
  • chroni przed działaniem wolnych rodników
  • odbudowa komórkowa
  • przebarwienia, ciemne plamy
  • zmniejsza pory
  • serum anti aging

Olejek zdecydowanie gęsty, ale nie tłusty co sprawia, że szybko się wchłania i pozostawia uczucie gładkiej i przyjemnej w dotyku skóry. Można łączyć z innymi olejami dobierając proporcje do indywidualnych potrzeb.

Shamasowe "trzy grosze":

12 ml olejku to mniej więcej 260 kropli a to oznacza, że nakładając 3 krople (wystarczą na całą twarz) uzyskujemy 86 dawek a to z kolei daje nam około trzech miesięcy codziennego stosowania tego naprawdę wyjątkowego olejku.

Najlepszy efekt uzyskujemy po nałożeniu olejku na twarz, uprzednio spryskaną hydrolatem różanym. Pomimo treściwej konsystencji ładnie się wchłania i nadaje się nawet pod makijaż. W okolice oczu olejek należy wklepywać (nie wcierać).

INCI: OPUNTIA FICUS INDICA SEED OIL

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek

  • Opinie
  • Na razie nie dodano żadnej opinii.

    Napisz opinię

    Olej z opuncji figowej - roślinny botoks!

    Olej z opuncji figowej - roślinny botoks!

    • zmarszczki
    • skóra odwodniona
    • skóra wymagająca regeneracji, sucha
    • cera dojrzała
    • skóra o obniżonej elastyczności
    • wszystkie typy skóry

    Inne produkty w tej samej kategorii:

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    Śledź nas na Facebooku